28.4.2014

Terveelliset kauraletut

Miltäs kuulostaisi lettu, jossa ei ole vehnäjauhoja tai sokeria? Epäilyttävän terveelliseltä ainakin minusta. Tässä ohjeessa ei ole nimittäin kumpaakaan, silti tulos on oikein hyvä. Letut sopivat yhdessä vaikkapa marjojen, banaanin, pähkinän, vaahterasiirapin tai hunajan kanssa. Taikinan voi paistaa pikkupannulla, kuten itse tein, tai vohveliraudalla, kuten äiti, jolta sain tämän ohjeen. Annoksesta tulee noin kuusitoista pikkulettua.

Koska kaapeista ei oikein muuta löytynyt, laitoin päälle banaania, kanelia ja hunajaa. Toimii! Pelkään pahoin, että jos kotona olisi vaahterasiirappia, sen kanssa voisi mennä överiksi...

Taikina:

3,5 dl kaurajauhoja (laita tehosekoittimeen n. 4 dl kaurahiutaleita, ja pyöräytä jauhoksi)
2 tl leivinjauhetta
ripsu suolaa
3 dl maitoa tai mantelimaitoa
2 munaa
1 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
2 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
2 rkl öljyä tai voisulaa
Ja sitten paistamaan - kauraletut maistuvat vaikkapa pyhäaamun aamiaisella.


Mukavaa maanantaita!

14 kommenttia:

  1. Voi kun tuli nälkä! Mullakin on lettuaineet kaapissa, mutta nyt ei millään ehdi tekemään. :P

    VastaaPoista
  2. Nam, nuo vaikuttavat tosi herkullisilta. Täytyy ehdottomasti kokeilla! Kuvasi ovat myös taas niin kauniita. Miten lätyistä voi saadakaan noin nättejä kuvia : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näiden koostumus on tosi hyvä, vaikkei vehnää olekaan. Heh, ajattelin kuvia ottaessani, että onneksii en ole ruokabloggaaja, kauheat paineet saada kauniita kuvia r u u a s t a...

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Voitko sä syödä kauraa? Millähän sen voisi korvata?

      Poista
  4. Kiitos tästä herkullisesta ja terveellisestä lettureseptistä!
    Näillä yllätän perheen vappupäivän aamiaisella.

    Jääkaapissa on pullo vaahterasiirappia, sitä ja banaanisiivuja ohukaisten päälle,
    niin makunautinto on täydellinen, mums!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa täydelliseltä, itsekin tykkään oienestä makeudesta lisukkeissa, vaikkapa hyvin kypsä banaani.

      Poista
  5. Tätäkin versiota täytyy ehdottomasti kokeilla: olen tehnyt aiemmin niitä "tyhjä kaappi"-versioita eli aina silloinkin kuitenkin löytyy banaania, kananmunaa, (maun mukaan) vaniljasokeria ja vähän kaurahiutaleita ja paistetaan lättyset pienessä määrässä rypsiöljyä : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö oo kumma, miten jo siis pelkällä kananmunalla ja banaanilla saa tosi maittavia lettuja aikaan! Suorastaan herkkujen herkku! Vaniljasokeri on kanelin lisäksi ihan paras mauste. Mä paistan kyllä voinokareessa... :)

      Poista
  6. Olen vähän myöhässä, mutta voiko tuon rasvan/oljyn korvata sulatetulla kookosöljyllä?

    VastaaPoista
  7. herkullisen näköisiä! resepti näyttäisi olevan täältä: http://blogit.hs.fi/kauhaajarakkautta/2013/05/21/vehnattomat-vaan-ei-mauttomat-kauravohvelit/

    VastaaPoista
  8. Mä sain reseptin äidiltä, joka oli poiminut sen lehdestä.

    VastaaPoista
  9. Voi kun hienoa, just mulle ,, yritän pyristellä vehnästä eroon. Kiitos!

    VastaaPoista

© Fab Forty Something. All rights reserved. Designed with Happy days.