24.12.2014

Vironperän juhlakakku



Nyt on joulu! Sen kunniaksi jaan mattimyöhäsille (ja muillekin) lempikakkuni ohjeen. En muista, mistä lehdestä ohje on. Kuten nimi kertoo, on kyseessä Kyllikki Virolaisen ohje. Kakku on ihanan mehevä ja maukas. Jos sinulla on omatekoista omppuhilloa, aina parempi. Ohjeen calvadoksen voi ihan hyvin jättää pois. Ja parasta on, että kakku on supermegahelppo, aineet vain sekaisin ja vuokaan, vuoka uuniin paistumaan!

Miksihän näitä kakkuja sanotaan kuivakakuiksi? Kun ne ovat kaikkea muuta kuin kuivia. Arvatkaapa, mikä on meidän lempparitapa syödä tätä? Suoraan uunista otettuna, vaniljajäätelön kanssa. Se mausteiden tuoksu... Kuuma ja kylmä. Ja viereen oikein muhea maitokahvi.


Näitä tarvitset:

3 dl maitoa
3dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoa
2 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1,5 dl juoksevaa margariinia
1 dl omenasosetta
(3 rkl calvadosta)

Sekoita kaikki aineet. Kmoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa. Ohje neuvoo, että menisi tunti, mutta omassa uunissani menee 45 minuuttia. Jouluiset mausteet voi korvata pussillisella valmista glögimaustetta.

Nyt - rauhallista joulua kaikille teille lukijoilleni, missä ikinä joulunne vietättekin! Jos kiinnostaa seurata, missä minä viipotan jouluna, tsekkaa Instasta...

Hyvää joulua!

4 kommenttia:

  1. Jouluiloa sinulle, olen jo vuosia hurmannut tuolla Kyllikki Virolaiskakulla kaikki-uskomaton kakku joka leivotaan ilman kananmunia,Kyllikki kertoi aikoinaan sen olleen sota-ajan kakku juuri tuon takia kun kananmunat olivat niin arvokkaita, HeidiS

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku on ihan uskomattoman hyvä. Itse vielä maustelen sitä vähän voimakkaammin.

      Poista
  2. Näyttää todella herkulliselta! Oih oih ja jos vielä saa jätskin kanssa, kelpaa nams:)

    T. Maija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, vähän liian hyvää jätskin kanssa lämpimänä!

      Poista

© Fab Forty Something. All rights reserved. Designed with Happy days.