27.1.2015

Ne parhaat blinit

 

Lauantain blinit onnistuivat tosi hyvin, vaikka aluksi kaksinkertaisen taikinan tekeminen vähän hirvitti. Oli meinaan sekoittaminen... Reseptejä löytyy vaikka minkälaista, silmiin osui myös vehnätön ja maidoton bliniresepti. Kokeilen varmaan sitä ensi talvena, sillä kyllähän nämä turvottivat, niin hyviä kuin olivatkin. Vehnä, olut, hiiva... Ei pidä liikaa syödä.

Näitä tarvitset:

1/2 pkt (25gr) tuorehiivaa
4dl täysmaitoa
2 1/2 dl tattarijauhoa
2 1/2 dl vehnäjauhoa
3 keltuaista
1 prk kermaviiliä
2 rkl voisulaa
1/2 ploa olutta (pils)
1 tl suolaa
3 valkuaista

paistamiseen voita

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon jauhot. Anna taikinan kohota noin 2 h. Lisää keltuaiset, kermaviili, voisula, olut ja suola. Sekoita. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita taikinaan. Paista taikinasta paksuja lettuja keskilämmöllä joko blini- tai ohukaispannulla. Tarjoa haluamasi lisäkkeiden kanssa.


Lisäkkeinä tarjosin hienonnettua sipulia, smetanaa, suolakurkkuja, hunajaa, kylmäsavuporoa ja mätiä, eli ihan perinteisiä. Blinien rasvaisuutta taittaa hapokas ja raikas riesling. Ennen ruokaa maisteltiin ruissipsejä savulohi-tuorejuustotäytteellä ja samppanjaa.









Ja jälkiruokana tietenkin runebergintorttu, lempileivonnaiseni!


Joko olet tehnyt blinejä?

Mukavaa päivää!


Tekstiilit, samppanjacooler ja tarjotin saatu Balmuirilta*

8 kommenttia:

  1. Kiitos makoisan kuuloisesta ja näköisestä ohjeesta! Kuinka monta bliniä suosittelisit per nenä varaamaan?
    En ole koskaan tehnyt blinejä, ja vain kerran maistanut, täytyy tunnustaa! Mutta tykkäsin tosi paljon. Täytyy ehdottomasti tehdä näitä joku viikonloppu. Mitäköhän sitä voisi laittaa päälle, niin että lapsillekin maistuu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaksi bliniä riittää hyvin, sillä nämä ovat tosi tuhteja, varsinkin, jos satsaa lisukeisiin. Mulle riittäisivät pelkät kurkut ja hunaja. Mulle kävi hauska käpy: laitoin kannullisen blinitaikinaa odottamaan seuraavan päivän paistoa. Yön aikana taikina oli paisunut kannusta jääkaappiin, oli se melkoinen sotku. Että niin täyttävää!

      Poista
  2. Oi Nam, mitä kuvia!!!
    Tää ohje pitää testata! ;)

    Pakkomielteet.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on hyvä ohje, varmaan sellainen parempi perusohje.

      Poista
  3. En ole tehnyt blinejä, mutta joka vuosi tähän aikaan haaveile tekeväni niitä! Pitänee investoida ensin blinipannuun. :-) Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on mainio lauantai-illan herkku! Kylmäsavuporo oli miellyttävä ja uusi lisuke mulle.

      Poista
  4. En ole tehnyt itse, käynyt niitä kyllä aina syömässä tähän aikaan vuodesta. Nyt ryhdistäydyn ja teen niitä la kun lapset tulevat syömään! Kiitos vinkistä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niillä saa kivat illanistujaiset aikaan.Eipä kestä!

      Poista

© Fab Forty Something. All rights reserved. Designed with Happy days.