21.2.2015

Hiukan terveellisempi hampurilainen



Levänneenä on kiva olla: pää pursuilee blogijuttuideoita, tekee mieli laittaa vähän parempaa ruokaa, jaksaa kuntoilla hyvin.

Tein eilen ruuaksi vähän terveellisemmän purilaisen. Bataattipurilainen oli tosi hyvää, mutta välillä kaipaa kunnon hiilarimättöä... Lihan marinadi on kesäkuun 2014 Yhteishyvästä, ja tarkoitettu itseasiassa nyhtökanahampurilaiseen. Mutta annoin vain kananfileiden marinoitua ja kypsytin uunissa normaaliin tapaan. Hampurilaissämpylänä toimi Reissumies kaurasämpylä, oikein hyvää.

Hampurilainen on siitä kiva ruoka, että väliin voi laittaa melkein mitä mieli tekee. Omassani on bataattisiivu, juustoa, tomaattia, sinappia ja ketsuppia. Nam!

Maustekastike noin 500 g:lle broilerin fileepihvejä:
4 rkl fariinisokeria
3 rkl soijakstiketta
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl punaviinietikkaa
n. 2 cm pala tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
2tl sambal oelek-chilitahnaa

Nyhtökanaa varten: sekoita ainekset. Siirrä pihvit uunivuokaan ja valuta päälle maustekastike. Kypsennä 150-asteisessa uunissa muutaman tunnin ajan. Revi ylikypsä liha säikeiksi, lisää takaisin lämpimän kastikkeen joukkoon.

No nyt tuli nälkä tätä kirjoittaessa... Mukavaa lauantaita!

6 kommenttia:

  1. Tykkään hampurilaisista ja tykkään kanasta ja bataatista; täydellinen resepti!

    VastaaPoista
  2. Kiitos reseptistä, tätä täytyy kokeilla! Suloista sunnuntaita :)

    VastaaPoista
  3. Oi Nam, nälkä tulee kuvasta! Täytyy testata :)

    VastaaPoista

© Fab Forty Something. All rights reserved. Designed with Happy days.