3.2.2015

Porkkanakeittoa eilen, porkkanakeittoa tänään



Otsikosta saa sen käsityksen, että en tällä hetkellä muuta syö! No, melkein asia on näin. Nimittäin näin talvella salaatti ei maistu niin hyvältä kuin kesällä. Syön toki sitä, samoin juureksia, mutta erityisen ihastunut olen porkkanakeittoon. Se on mainio alkuruoka. Ihan pelkällä sopalla en pelkästään kulje. Jonkinlaisen addiktion olen tuohon kehittänyt!

Ahkera ja viitseliäs tietenkin kuorisi porkkanat ja tekisi keiton itse. Mutta kun arkena pitää saada nopeasti ruokaa pöytään, olen turvautunut Pirkan Luomu Porkkanasoseeseen. Kattilaan vain ja vettä mukaan. Sitten lisäilen mitä milloinkin: yrttejä, klassisesti vähän kermaa, välillä manteli- tai kookosmaitoa, puristettua appelsiinimehua tai sulatejuustoa. Viimeisin villitykseni on - uskokaa tai älkää - piparkakkumauste! Joululta jäi kaappiin näiden herkkujen ohjeesta piparimaustesekoitus, ja johonkin se on käytettävä. Miksi ei porkkanakeittoon! On hyvää!

Ilta on suhahtanut tosi äkkiä. Kirppisvaatteet on nyt pakattu, ja tällä viikolla vien ne postiin, kiitos, kun jaksatte odottaa... Vielä on myynnissä kaikenlaista, käy katsomassa!
Mukavaa iltaa!

6 kommenttia:

  1. Pitääkin kokeilla joskus porkkanaa, mä teen vaan bataattisoseesta kookosmaidolla ja chilillä höystettynä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bataatti on niin hyvää ihan missä muodossa vain!

      Poista
  2. Täällä on hurahdettu lanttu- ja palsternakka-kastanjasosekeittoon. Itseasiassa näitä ruokia on tullut syötyä hurjia määriä viimeisen reilun vuoden aikana. Nyt ei puhuta kiloista, ei kymmenistä kiloista vaan jostain paljon suuremmista luvuista, hehe :). Onhan sesonkivihannekset hyödynnettävä - eikö? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi, kuulostaa t o d e l l a hyvältä!! Hurjaa, missähän kilomäärissä sä syöt keittoa...

      Poista
  3. Hei, kokeilepas lisätä cocos-lime -kerma. Siitä tulee ihana maku ja tuoksu.
    Keitot on parhaita talvella. T. Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä. Olen vähän nihkee kokeilemaan valmiiksi maustettuja kermoja, mutta varmaan samaan lopputulokseen pääsee limellä ja kookoskermalla...?

      Poista

© Fab Forty Something. All rights reserved. Designed with Happy days.