6.7.2015

Maukkaat ribsit



Viikonloppuna herkuttelimme kunnon grilliruualla. Uskotteko, että en ole koskaan ennen syönyt ribsejä, eli possun kylkiluuriviä? Todella hitaiden ribsien ohje oli jo aiemmin ihanan Valkoisen Talon Reetan blogissa, mutta laitan sen nyt omaanikin, meillä kuitenkin taitaa olla omaakin lukijakuntaa.

Näiden ribsien tekemiseen ei kannata lähteä kiireellä. Aikaa menee, mutta tulos on sen arvoinen! Ohje on 4-6 hengelle, mutta ööh, me syötiin mieheni kanssa tämä kahteen pekkaan. Unohdin innoissani laittaa päälle limemehun ja chilin, korianteria me emme syökään. Liha aivan suli suuhun, niin pehmeää se oli! Lisukkeena oli salaatti, jossa oli salaatin lisäksi kurkkua, kesäsipulia, paahdettuja manteleita ja paistettua kesäkurpitsaa.

Reseptistä on kiittäminen Glorian Ruoka & Viini-lehteä 4/2015 - kiitos!


4-6 annosta
30 min + marinoituminen 1vkr + kypsennys 2h

1 kg ribesejä rivinä

MAUSTESEOS

2 valkosipulinkynttä
1rkl suolaa
1rkl ruokosokeria
1 tl chilijauhetta
1tl paprikajauhetta
1/4 tl mustapippuria myllystä

HAUDUTUKSEEN

1 pieni pullo (33cl) kolajuomaa
1/2 litraa omenamehua

VIIMEISTELYYN

1 limetin mehu
1 punainen chili
2 rkl tuoretta korianteria

Tee mausteseos. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet kulhoon. Lisää muut aineet, ja hiero seos lihaan. Laita jääkaappiin maustumaan vähintään 12 tunniksi, mieluiten vuorokaudeksi.

Siirrä ribsit kattilaan. Leikkaa rivit kattilaan mahtuviksi paloiksi, mutta jätä ne mahdollisimman suuriksi. Kaada kola ja omenamehu kattilaan. Hauduta ribsejä miedolla lämmöllä 2 tuntia kannen alla. Annan ribsien vetäytyä liemessä noin 20 minuuttia.Nosta lihat kattilasta ja keitä lientä, kunnes sitä on jäljellä noin 1d ja se on paksua.

Sivele kastiketta ribseille ja grillaa 5 minuuttia molemmilta puolilta välillä käännellen. Voitele ribsit glaseerauskastikkeella vielä lopuksi. Purista limetin mehu kypsille lihoille. Hienonna pinnalle chiliä ja korianteria. 


Syömisen iloa tähänkin maanantaihin!


Seuraa blogiani Bloglovinissa, Blogit.fi:ssä, Facebookissa ja Instagramissa

8 kommenttia:

  1. Näitä tulikin tehtyä jo juhannuksena. Kerrassaan mahtava resepti. Ja minä laitoin päälle limen ja chilin lisäksi paljon silputtua korianteria, rakastan sen tuoksua ja makua.
    Glorian ruoka &viini on muuten todella hyvä lehti. Mulla on kokeilematta sieltä mm. Pia Pasasen nokilohi, josta ole kuullut paljon kehuja.
    tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtava lehti! Nokilohen resepti oli onneksi Reetan blogissa, joten pitää kokeilla sitä seuraavaksi. Juu, mä syön korianteria, mies ei, joten jätettiin se pois. Mutta chili ja lime oli ihan unohdus!!

      Poista
  2. Hyvä aihe! Herkullisen näköisiä kuvia. Varmasti kokeilen kesän aikana. Vieraita käy enemmän, kuin talvella ja aina pähkäillään mitä uutta tarjottaisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäruoka on tosiaan helppoa, talvitarjottavia ainakin meikäläinen saa miettiä vähän tarkemmin.

      Poista
  3. Vitsi kyllä näyttää hyvältä :) Toivottavasti itsekin ehdin vielä nauttimaan kesäkeittiöstä :)
    http://matildaselin.blogspot.fi/2015/07/borga-and-qa.html

    VastaaPoista
  4. Ribsit ovat herkullisia. Kerran, kaksi vuodessa syömme niitä, resepti taitaa vaihtua joka kerran ainakin vähän. Tämäkin kuulostaa loistavalta ohjeelta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, oikein mahtavaa grilliruokaa. Tämä vaan oli pitkällinen tehdä, jokin vähän nopeampikin ohje olisi kiva testata.

      Poista

© Fab Forty Something. All rights reserved. Designed with Happy days.