30.8.2015

Mustikkamasariinit



Leivoin tänään mustikkamasariineja jälkiruoaksi. Ohje on muistaakseni Pirkka-lehdestä pari-kolme vuotta sitten. En ollut aiemmin kokeillut tätä reseptiä, mutta kuva oli sen verran houkutteleva, että nyt halusin niitä tehdä. Kaikki, mihin tulee mantelia tai marsipaania, uppoaa meikäläiseen täysillä. Kovin manteliselta ei lopputulos maistunut, mutta ihan maukasta oli silti. Pääasia, että mustikkaa on tarpeeksi!

Mustikkamasariinit
12 kpl
 
100g voita
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
3 1/2 dl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
 
täyte
 
50g voita
1 dl mantelijauhetta
2 kananmunaa
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
4dl (200g) mustikoita
 
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita vehnäjauho-leivinjauheseos taikinaan. Nosta taikina jääkaappiin vetäytymään noin tunniksi.
 
Painele taikina voideltujen metallisten leivosvuokien pohjalle ja reunoille tai muffinipellille. Vatkaa täytteen rasva pehmeäksi. Lisää sokeri, mantelijauhe ja munat yksitellen vatkaten. Sekoita täytteeseen vehnäjauho-leivinjauheseos.
 
Jaa vuokiin mustikat ja annostele päälle täyte.
 
Paista 200 asteisen uunin alatasolla n. 15 minuuttia. Irrota masariinit vuoista haaleina. Koristele halutessasi tomusokerilla.




Me herkuttelimme masariinit vaniljakastikkeen kanssa, mutta kaikista paras lisuke olisi ollut varmasti jäätelö!



Sunnuntai jatkuu rentoillen. Saatiin muuten mojova raekuuro, onneksi ehdittiin grillata juuri ennen sitä!

Leppoisaa päivänjatkoa!


Seuraa blogiani Bloglovinissa, Blogit.fi:ssä, Facebookissa ja Instagramissa

2 kommenttia:

  1. Oi kun näyttävät herkullisilta! Ei tällaisia sunnuntaille, tekee itselläkin mieli nyt alkaa leipomaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin käy, kun näkee leipomuskuvia... Aika pahoja sellaiset kuvat!

      Poista

© Fab Forty Something. All rights reserved. Designed with Happy days.