1.8.2016

Kantarellirisotto

Tein pari päivää sitten elämäni ensimmäisen kantarellirisoton. Olisi melkein saanut jäädä tekemättä, oli nimittäin niin hyvää, että söin itseni melkein ähkyksi. Mies ei erityisemmin lämmennyt, söi kyllä kiltisti. Sienet jakavat mielipiteitä, minä tykkään kyllä kovasti. Ja risottojen ystävä olen ihan erityisesti. Loput sienet tein munakkaaseen, johon lisäsin vielä parmesaania. No nam sekin!

Sikke Sumarin risotto-ohje on ihan perussellainen, parmesani-juusto ja valkoviini ovat se juttu! En tykkää syytää kermaa tai voita risottoon, tulee vaan turhan raskasta ruokaa.



Ainekset:

1 l kantarelleja
1 rkl öljyä
1 sipuli
1 1/2 rkl öljyä
2 dl risottoriisiä
4 dl vettä
2 rkl kasvisfondia
1 dl valkoviiniä
1/2 tl mustapippuria
1 tl kurkumaa
1 dl parmesaaniraastetta
1 dl ruohosipulia hienonnettuna

Puhdista ja pilko sienet, kiehauta kattilassa öljytilkkasessa. Kaada toiseen astiaan. Hienonna sipuli ja kuullota öljytilkassa. Lisää riisi ja sekoittele, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää kattilaan vesi ja kasvisfondi, anna kiehua noin 15 minuuttia. Lisää valkoviini ja sienet. Mausta mustapippurilla ja kurkumalla, hauduta vielä viitisen minuuttia. Sekoita joukkoon parmesaniraaste ja hienonnettu ruohosipuli. Hienonna risoton päälle tuoretta yrttiä ja tarjoa lisäksi sitruunalohkoja.





Tykkäättekö sienistä? Keräättekö itse? Ja tietenkin mukavaa elokuun ekaa!

2 kommenttia:

  1. Muuten varmaan ihana ohje mutta mustapippurin määrä vähän epäilyttää...

    Oikein kiva ja monipuolinen blogi sinulla kyllä on, kiitos!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi apua! Kiitos, kun huomasit!!! Edes minä mustapippurin rakastaja en lapa ruokaan sitä desilitralla!!

      Poista

© Fab Forty Something. All rights reserved. Designed with Happy days.