13.8.2016

Sekoitettu kakku

Meille tulee tänä iltana vieraita, ja tein pikkuisen kakun jäätelön kaveriksi. Tai toisinpäin. Kakku on vuosituhannen alkuvuosina ostettu Anna Bergströmin Pieni kakkukirja, jonka olen leiponut lähes läpi. Ja suosikkeihin palaan aina uudelleen- Ekstan suklaakakku, pehmeänsitkeät browniet, banaanikakku saksanpähkinöiden kera ja Roberton kakku (jossa on paljon marsipaania) ovat hyväksi havaittuja ja helppoja leivottavia.

Tämä pikku leipomus on nimeltään Sekoitettu kakku, ja kuten nimikin kertoo, se on maailman helpoin tehdä. Kaikki aineet vain sekoitetaan keskenään, ei vatkata, ja laitetaan voideltuun (ja korppujauhotettuun) vuokaan. Ulkonäkö on varsin vaatimaton, mutta se maku - oioi! Laitan taikinaan kanelia ja pinnalle pähkinöitä, eikä se sitten oikeastaan muuta kaipaakaan. Kakku on ihanan tuhti ja vähän karamellimainen maultaan. Sen paras kaveri on ehdottomasti vaniljajäätelö. Jos tuota nyt haluaa vähän koristella, tomusokeri toimii kauniisti.



Näitä tarvitset:

2 munaa

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhoa

1 tl vaniljasokeria

100 g sulatettua voita (tai margariinia)

1 tl kanelia

50 g pähkinärouhetta tai 1/2 dl kookoshiutaleita päälle siroteltavaksi.

Sekoita aineet keskenään, paitsi pähkinä sirotellaan kakun päälle. Kaada taikina pyöreään vuokaan, jonka halkaisija on 20-22cm. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Kuvien kakku on leivottu 18-senttiseen vuokaan, jolloin paistoaika on luonnollisesti pidempi.




Lounaalle tein vielä ruisrieskoja, joiden ohje löytyy K-marketin ruokalehdestä. Simppeli ohje tämäkin, jugurttia, ruisjauhoja, öljyjä, suolaa, sokeria ja ruokasoodaa. Nam! Nyt on selvästi tankkauspäivä eka työviikon päätteeksi, ruoka on maistunut erityisen hyvältä. Hauskaa iltapäivän jatkoa kaikille!

6 kommenttia:

  1. Nam ja hei helppous on juuri se juttu, en ikinä jaksa piperrellä, mitä leivontaan tulee. Kivaa viikonloppua Marjukka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, jo aineiden etsiminen kaupassa on uuvuttavaa ; ) Näitä löytyy kaapista aina. Kiitti samoin!

      Poista
  2. Fanitan niin täysillä juuri tällaisia ohjeita. Näitä tulee kokeiltua, kun ovat riittävän simppeleitä. Mies varmaankin kaipaa jotain vaihtelua ruisleipiinsä, joten noita rieskoja taatusti pyöräyttelen hänelle. Kakkuresepti vaikuttaa myöskin ihan miun maun mukaiselta. Äitini pokailee myös monesti tällaisia sekoiteltavia ohjeita ja jakelee niitä testattuaan minullekin. Herkullista viikonloppua jatkoa Marjukka!

    Malla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppoa sen olla pitää, ja aineet tosiaan löytyvät aina kaapista. Mietin kyllä miltä maistuisi ruokosokeri tavallisen tilalla, olisiko maku vielä siirappisempi. Kiitos samoin sinulle, Malla!

      Poista

© Fab Forty Something. All rights reserved. Designed with Happy days.